Close

Trainingen en Masterclasses Deep Democracy

Overzicht trainingsdata 2024 Deep Democracy

Level 1 data:

Level 1 – 16 en 17 mei 2024

Level 2 en 3 combinatie 2024:

Level 2 – 27 en 28 juni 2024 | Level 3 – 5 en 6 september 2024 | Intervisiedagdeel: datum in overleg

Uitgebreide info over de individuele trainingen vind je hieronder, net als de mogelijkheid om je in te schrijven.

Inschrijven kan hier

Deep Democracy Level 1

Wil je Deep Democracy binnen jouw organisatie toepassen? Dat kan! Want het krachtige aan deze methode is dat je op een uitermate praktische manier de wijsheid van de groep maximaal kunt benutten. Het is een nieuwe kijk op besluitvorming en groepsdynamiek die je helpt om inclusieve besluitvorming te bereiken. Daardoor benut je de diversiteit aan perspectieven goed. Door afwijkende meningen daadwerkelijk te horen, ontstaat co-creatie en kun jij de verbindende leider zijn die je graag wilt zijn.

Tijdens deze tweedaagse training leer je de grondbeginselen en een aantal facilitatievaardigheden om de Lewis methode van Deep Democracy in de praktijk toe te passen. We maken gebruik van zowel de rationele als emotionele aspecten van het besluitvormingsproces in een groep. Gedurende de training word je je bewuster van de impact van je eigen mate van neutraliteit op een groep. En van de rollen die je in een groep inneemt. Na deze training heb je een andere kijk op conflicten en gedoe in groepen. En je bent nieuwe praktische vaardigheden rijker.

Inhoud Level 1: tools en technieken om complexe groepsdynamiek te begeleiden

 • Check-in-proces begeleiden.
 • Basisprincipes: het herkennen van sabotagegedrag in een groep.
 • Identificeren van rollen in een groep (en hoe een individu zowel groter als kleiner dan een rol is).
 • Toepassen van de stappen van Deep Democracy; een aanpak om onder andere de afwijkende stemmen en perspectieven boven water te krijgen.
 • Specifieke methodieken als ‘gesprek op voeten’, ‘het weerbericht’ en ‘pijlen gooien’.
 • Bewustzijn vergroten over de rollen die je in een groep inneemt.
 • De impact van je eigen mate van neutraliteit op een groep.
 • Inzicht in de verwarrende manier van communiceren die wij mensen gebruiken: hoe maak je dat minder verwarrend bij jezelf en bij anderen?

De Level 1-trainingen worden gegeven op een centraal gelegen locatie; vanzelfsprekend conform alle RIVM-richtlijnen. De kosten voor de 2-daagse bedragen € 790 (inclusief koffie, thee, lunch en exclusief certificaat).

Sas Sankofa is CRKBO-geregistreerd. Dat betekent dat de opleiding btw-vrij is.

Je ontvangt bij deze training het boek ‘ Wat er niet gezegd wordt’ – Deep Democracy en leiderschap in de praktijk van Sacha Beets en het boek ‘Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid’ van Jitske Kramer. Ook ontvang je aan het einde van de training een officieel certificaat van Lewis Deep Democracy en toegang tot het internationale platform met veel informatie over Deep Democracy en de mogelijkheid om overal ter wereld Level 2 te gaan volgen. Deze training vergt naast de twee trainingsdagen geen andere uren aan studiebelasting, dat betekent 16 uur totaal.

Het minimum aantal deelnemers aan de training is 6.

Inschrijven kan hier

Deep Democracy level 2 & 3 met tussenliggende intervisie dag

Voor enthousiastelingen die Level 1 hebben gevolgd en die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen. Tijdens Level 2 krijg je een diepgaander begrip van en verdere oefening met de Deep Democracy methode. Je leert de stappen te gebruiken vanuit drie verschillende rollen; elk met een andere mate van neutraliteit en ranking. Daarnaast besteden we ruim aandacht aan de dynamiek onder de waterlijn. Het zal geen verrassing zijn dat Level 2 verdere training van je neutraliteit vraagt.

Ongeveer twee weken na Level 2 organiseren we een intervisiedagdeel waarin de groep deelnemers zelfstandig met enkele opdrachten en eigen casuïstiek aan de slag gaat. Weer een aantal weken later start Level 3. Ook een tweedaags programma met de focus op methoden en vaardigheden om groepen waar diepere emotionele zaken en conflicten spelen op diep democratische wijze te kunnen begeleiden.

De Level 2- en 3-trainingen vinden plaats op een centraal gelegen locatie; vanzelfsprekend conform alle RIVM-richtlijnen.

De kosten voor de combinatietraining Level 2 en Level 3 bedragen € 1.800 (inclusief koffie, thee, lunch en exclusief certificaten).

Sas Sankofa is CRKBO-geregistreerd. Dat betekent dat de opleiding btw-vrij is.

Deze training zal naast de vier trainingsdagen en een dagdeel intervisie geen extra studiebelasting in uren vragen. Dat betekent in totaal 36 uur trainingsuren.

Het minimum aantal deelnemers is 6. Om deel te kunnen nemen moet je Level 1 hebben gevolgd.

Inschrijven kan hier

 

Masterclass kennismaking Deep Democracy

Wil je als organisatie eerst kennismaken met Deep Democracy? En bekijken of het iets voor jullie is? Boek dan een Masterclass. Tijdens deze Masterclass neem ik jullie mee in de grondbeginselen en praktische toepassingen van Deep Democracy. Ik leg de invalshoek van deze methode uit en laat de link met de uitdagingen binnen jullie organisatie zien. Natuurlijk is er ook interactie, zodat jullie zelf ervaren hoe deze methode werkt.

Interesse? Plan dan een afspraak voor een intake. Tijdens de intake nemen we je vragen door en bepalen we samen de tijdsduur, het aantal personen en het doel van de Masterclass. De gehele Masterclass maak ik dus op maat voor jouw groep. Het tarief voor deze masterclass is afhankelijk van de omvang, duur en complexiteit. Voor groepen van 6 tot 100 personen.

 

Online oefensessie Deep Democracy

op basis van aanvraag

Heb je één of meer levels van Deep Democracy gevolgd en

 • Voel je je nog wat onzeker over het toepassen ervan?
 • Of is het lang geleden dat je een training volgde en is het een beetje weggezakt?
 • Loop je misschien in de huidige online wereld aan tegen de vraag hoe je bepaalde vormen wel/niet kunt toepassen?

Schrijf je dan in voor een online oefensessie. In een online oefensessie gaan we aan de slag met jouw specifieke vraag. Ik help je op weg en we gaan daadwerkelijk online oefenen. Ik laat je zien hoe je online een check-in en check-out kunt begeleiden, hoe je de vier stappen faciliteert en hoe je een niet gevoerd gesprek online kunt voeren. Deze sessie houd ik met maximaal 6 personen tegelijk. We behandelen met elkaar die vragen die voor jou van belang zijn. Daar nemen we goed de tijd voor, houd rekening met een tijdsinvestering van 2,5 à 3 uur.

De kosten voor deze online oefensessie bedragen € 150. Sas Sankofa is CRKBO-geregistreerd. Dat betekent dat ook deze oefensessie btw-vrij is.

Het maximum aantal deelnemers is 6. Om deel te kunnen nemen moet je in ieder geval Level 1 hebben gevolgd.

Inschrijven kan hier

Wil je eerst meer weten of heb je een specifieke vraag? Mail of bel mij dan gerust: info@sassankofa.nl of 06 – 5086 9812.